Istanbul Class

Ταξίδι στη γνώση

Ταξίδι στη γνώση

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

"'Ενα δέντρο μια φορά..."

Καλή Χρονιά σε όλους παιδιά!


Αυτές τις μέρες αξίζει να διαβάσουμε την καταπληκτική, ονειρική ιστορία του αγαπημένου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά "Ένα δέντρο μια φορά" η οποία αποδίδει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μετά θα δούμε την ιστορία αυτή σε μια υπέροχη ταινία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων, μια ταινία συγκινητική, με χιούμορ και χωρίς ίχνος βίας.
Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως... εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική... και ποιος ξέρει... μπορεί να είναι όλη η ιστορία αληθινή!

Κλικ στην εικόνα και διαβάζουμε την ιστορία

 
http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGL105/229/1686,5384/extras/activities/indexD3_metaselida/Indexd_3_Trivizas.html


«Ένα δέντρο μια φορά The Boy And The Tree»



 πηγή: www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου